Het programma van de Van Staveren pieperparade op donderdag 14 september vanaf 19.30 uur op het festivalterrein van het Tolsma Grisnich Pieperfestival is bekend. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bemande pompstations van Van Staveren in Emmeloord en online via deze website.

Met optredens van Los Muziektheater, schrijver en dichter Rick de Leeuw en cabaretgroep herman in een bakje Geitenkwark belooft het een fantastische culturele avond te worden. Vanaf kwart voor acht worden bezoekers welkom geheten door eenmansorkest Ben Jur. Hij komt gewapend met zijn strijdwagen, voorzien van drums, de nodige toeters en bellen, zijn gitaar, mondharmonica’s, zijn zeer krachtige stem en tomeloze energie en verovert de harten van de bezoekers met zelfgeschreven cabareteske liedjes. Hij brengt onderwerpen uit het dagelijks leven, die met een knipoog worden gebracht door het spelen met taal, rijm en dubbelzinnigheden.

De vier dames van Los Muziektheater vallen, terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, van de ene in de andere komische en herkenbare situatie. De voorstelling zit bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen. Rick de Leeuw, bekend geworden als zanger van de Tröckener Kecks brengt zijn eigen gedichten met muziek op zijn eigen unieke manier.

De vier jongens van Herman in een bakje Geitenkwark laten je lachen, huilen, denken, voelen, achter over leunen in je stoel of op je stoel staan. Alles mag bij deze hilarische cabaretgroep met eigenzinnige humor, unieke samenzang en absurde bedenksels. De avond wordt afgesloten met de blues van polderband Mouldy T. Zij spelen rauwe, swingende blues geïnspireerd door de stadsblues van de jaren ’50. Zij geven de nummers van onder andere Little Walter, Sonny Boy Williamson II en Howlin’ Wolf een moderne, doch authentieke sound en kneden deze daarmee  naar eigen hand.

Van Staveren heeft voor het derde jaar zijn naam verbonden aan de pieperparade. Als leverancier van brandstof en smeermiddelen aan het grootste deel van de agrarisch ondernemers in Noordoostpolder en bekend van de Shell, Esso en Tank S tankstations in Noordoostpolder laten zij hiermee hun lokale betrokkenheid zien. ‘We vinden het belangrijk iets terug te doen voor onze klanten’, laat Jitha van Staveren weten. ‘Het Pieperfestival vinden we hiervoor uitstekend geschikt vanwege de grote bekendheid en de grote doelgroep. We zijn blij met dit programma, dat een feestje garandeert’. Voorzitter Eric Harsta van het Pieperfestival is blij met Van Staveren als sponsor van de pieperparade. ‘Voor ons is het belangrijk dat sponsoren blijven. Het geeft aan dat de sponsor tevreden is en geeft de organisatie voldoening en continuïteit.’

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie