Op het Pieperfestival, dat van 12 t/m 15 september plaatsvindt op het evenemententerrein aan de Marknesserweg in Emmeloord, wordt er dit jaar gebruik gemaakt van herbruikbare kunststof bekers in plaats van de plastic wegwerpbekers. Hiermee draagt het Pieperfestival bij aan een duurzame festivalbeleving.

Circulair gebruik

Festivalbezoekers krijgen bij binnenkomst tegen betaling van 1 munt een festivalbeker die herbruikbaar is. Bij het verlaten van het terrein kunnen ze deze beker weer inleveren voor een muntje, twee euro óf ze kunnen de munt doneren aan StEP, die het weer gebruikt als investering voor andere evenementen die ze organiseren. Hiermee wordt ingespeeld op het circulaire karakter van de StEP evenementen in de Noordoospolder.

Veel entertainment overdag

Bezoekers van het Pieperfestival kunnen op zaterdag 14 september rekenen op veel entertainment voor jong en oud. Op zaterdagmiddag zijn er diverse activiteiten in het centrum, zoals de Helder Financiële Diensten Pieperbraderie in de Lange Nering en de Regiobank zaterdagmiddagactiviteiten, die verspreid over het Kettingplein en op het evenemententerrein plaatsvinden. Een grote groep vrijwilligers zet zich op alle dagen weer in om voor het grote publiek op alle dagen een breed programma te faciliteren. Zo vindt er op het evenemententerrein de hele dag onder andere een bingo plaats waar bezoekers allerlei prijzen kunnen winnen. Het gratis frietje ontbreekt op alle locaties uiteraard niet. Verder vinden op deze dag ook de Pieperswim en de Fish Potato Run weer plaats.

Sinke Saturday Night

Ook de zaterdagavond biedt een divers programma. Eerst vindt er van 20.00 uur tot 21.30 een Popquiz plaats, waar teams van vier personen zich kunnen aanmelden om mee te dingen naar diverse prijzen. Daarna wordt er afgetrapt met het muzikale programma, waar The Kik, ’n Keer wat anders en Starstruck het hoofdprogramma vormen. Op het binnenterrein is tevens een Hollands Café, waar onder andere Stef Ekkel in het muzikale programma voorziet. Vorig jaar was deze avond uitverkocht, de organisatie stelt zich dat dit jaar weer ten doel laat ze weten.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie