PERSBERICHT | Pieperfestival 2021 afgelast

Het Pieperfestival, dat van 9 t/m 11 september op De Deel in Emmeloord zou plaatsvinden, is afgelast. Dit laat de overkoepelende organisatie StEP weten. Het besluit, dat genomen is in lijn met getroffen maatregelen tegen het coronavirus, wordt door de gemeente Noordoostpolder onderschreven.

Evenementen met meer dan 750 bezoekers zijn tot en met 19 september niet toegestaan. De organisatie rekent op de zaterdagavond alleen al op 4.000 bezoekers, Met minder dan 20% van dat aantal, is het financieel niet haalbaar is om het Pieperfestival door te laten gaan. Dit heeft te maken met de hoge kosten die er gemaakt worden voor onder andere de opbouw van het terrein, licht en geluid, artiesten, enzovoorts. Voor de organisatie is uitstel geen optie, aangezien er door het kabinet geen garanties worden afgegeven na 19 september voor evenementen met hogere bezoekersaantallen. Het Pieperfestival trok in 2019 rond de 35.000 bezoekers verspreid over 4 dagen.

“We betreuren dit enorm, zeker voor de trouwe bezoekers en sponsoren van het Pieperfestival, maar ook voor alle vrijwilligers die er elk jaar zoveel tijd en energie in steken”, stelt commissievoorzitter Jolanda Pater. “We werken al maanden aan het programma, dat net als het testbeleid helemaal rond was. Dan is het flink balen om net als vorig jaar het Pieperfestival af te moeten gelasten. Wij zetten de plannen in de ijskast en gaan er volgend jaar weer vol tegenaan om een spetterend festival neer te zetten”

StEP heeft het afgelopen jaar een succesvol Tulpenfestival en Uit-jeTent festival georganiseerd in de corona periode. Ze kijken daarom met een positieve blik naar de toekomst en gaan in gesprek met de gemeente, vrijwilligers en betrokken partijen om te kijken of er een alternatief evenement plaats kan vinden. Wanneer en of dit zal plaatsvinden is nog niet bekend. Houd hiervoor de website www.stepnop.nl in de gaten.