Om het aanbod van het Agrico Pieperfestival zo volledig mogelijk te maken voor alle inwoners van de Noordoostpolder en daarbuiten, zijn er dit jaar naast de traditionele activiteiten ook hele leuke nieuwe onderdelen toegevoegd. Op donderdagavond bijvoorbeeld Koren onder de Toren: een muzikale avond vol zang en vermaak!

De organisatie van het Pieperfestival is continu op zoek naar vernieuwing en verbetering. “Het Pieperfestival is vooral bekend van de feestavonden op vrijdagavond voor de jeugd en zaterdagavond voor het grote publiek. En natuurlijk de zaterdagmiddagactiviteiten voor jong en oud met gratis friet”, aldus de voorzitter van het Pieperfestival Simon Doornbos, “We zochten nog naar een invulling voor een extra avond waarbij we de inwoners van de Noordoostpolder en daarbuiten een nog breder aanbod kunnen bieden. Bij voorkeur een avond vóór en dóór bewoners van de Noordoostpolder.”

Mooie samenwerking
Terugkijkend naar succesvolle evenementen in de afgelopen jaren kwamen al snel de Tulpen- en Polderproms, het Amazing Meezingfestijn en Pieperpop naar boven. Vervolgens is er contact gezocht met het Muzisch Centrum die de organisatie van dit nieuwe onderdeel verder heeft uitgerold. Rob Bredewout, manager bedrijfsvoering / projectcoördinator cross-overs van het Muzisch Centrum: “Na een korte brainstorm is het idee van een korenavond met groot meezinggehalte ontstaan met als uitgangspunten een gevarieerd repertoire met stevige bandbegeleiding. Zo is het nieuwe onderdeel Koren onder de Toren tot stand gekomen. Een mooie samenwerking tussen Pieperfestival, Muzisch Centrum en verschillende koren uit de Noordoostpolder.”

Voor ieder wat wils
Koren onder de Toren belooft een muzikale avond vol zang en vermaak te worden waarbij de koren met hun gevarieerde repertoire ieder wat wils bieden. Na een energieke opening door slagwerkgroep Flevosticks zullen verschillende koren uit de polder hun zangkunsten laten horen. Uit volle borst meezingen met de hits van Nederlandse bodem met het koor Nat Zat, meeswingen en zingen met de Mamma Mia Medley van De Melody Singers, genieten van de modernere nummers van Adele en The Backstreet Boys van het koor Together of meedeinen op een mooie mix tussen Engels- en Nederlandstalige meezingers opgevoerd door Cantabile. Na het laatste optreden van Flevox met nummers van Queen, sluiten we de avond op gepaste wijze af. Dit alles wordt nog eens muzikaal ondersteund door een swingende band bestaande uit een aantal gerenommeerde poldermuzikanten: Coen Dassen op gitaar, Irina Chaykovsky op toetsen, Fagner ten Hove op bas en Rob Bredewout op drums.

We willen niet te hoog van de (Polder)toren blazen, maar het wordt gegarandeerd een unieke avond die je niet wil missen!

Bestel hier je ticket!