NIEUWS | De 25e editie van het Tolsma-Grisnich Pieperfestival is achter de rug. Dit jaar terug op de ‘vertrouwde’ stek, de vernieuwde Deel. Tientallen duizenden bezoekers trokken zaterdag naar het centrum voor het bekende gratis frietje en genoten daarbij van een heerlijk nazomers zonnetje en de volop aanwezige activiteiten. Ook de feestavonden werden drukbezocht, een topweekend aldus de organisatie.

Voor deze jubileum editie werd het festivalterrein op geheel nieuwe wijze ingedeeld. Eén groot hoofdpodium met de ‘perfect sky’ (de grootste ‘parasol’ van Europa) in het midden van het terrein, maakte het tot een volwaardig ‘open air’ festival. In combinatie met de prachtig verlichte Poldertoren in het kader van themajaar 80/60, was het festivalterrein in de avonduren een lust voor het oog. Op de stijf uitverkochte Heilbron/Sinke Saturday Night, genoten 4000 bezoekers zichtbaar van de grote publiekstrekker; Bökkers. Ook DJ Marc Bakker, RadioRave, de Buren van de Brandweer en afsluiter Mental Theo kregen de bezoekers vlotjes aan het dansen. De Suplacon Dance Night op vrijdagavond werd ook goed bezocht door de jeugd. Het dak ging eraf met een geweldige line-up; SJAAK liet de menigte uit hun dak gaan en Cristian D deed vele meisjesharten smelten. De overige artiesten brachten de avond naar een hoger niveau; Partysquad, Lanterfantje, Gekkenhuys en Altijd Larstig & Rob Gasdr’op weten als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. De duurzame statiegeldbekers zorgden ook deze editie voor een schoon terrein.

Nieuw dit jaar was de ZONL-belevingsmiddag op de vrijdagmiddag. Speciaal voor de oudere doelgroep werd het festivalterrein ingericht als belevingsmarkt waar men vanaf het terras kon genieten van optredens van Saskia & Serge. Rondom het terras waren leuke activiteiten als hand- en nagelverzorging, kleur- en kledingadvies, tussen Kunst & Kitsch, een plantenmarkt, een bloemenstal, fruitverkoop en gegraveerde houten accessoires. Er werd uiteraard afgesloten met een gratis frietje. Al met al een gezellige middag. De bewoners van de verzorgingstehuizen in de Noordoostpolder werden getrakteerd op een gezellige bingo mét friet.

De Regiobank zaterdagmiddag is traditiegetrouw de gezelligste familiedag van het jaar. Zo’n 25.000 bezoekers wisten hun weg naar het centrum te vinden. In de zon werd er 5000 kilo gratis friet weg gehapt. Verdeeld over het festivalterrein op De Deel, de kleine Deel en het Kettingplein waren er veel activiteiten te bezoeken. Zo kon men wederom meedoen aan de wedstrijd pieperschillen, onder begeleiding van showmaster Aart Appel werd er in 2 categorieën (6 t/m 12 jaar en 12+) een winnaar gekroond. Kinderen konden volop spelen op de mega stormbaan, de bungee trampoline, het spannende spiderweb, het rodeobed en allerlei springkussens. Voor de allerkleinsten was er een traptrekker parcours, mini zweefmolen en spelletje eendjes vangen. Artistique verzorgde doorlopend dansoptredens op het grote podium en de scouting was ook weer van de partij met diverse activiteiten.

Organisatie StEP kijkt terug op een gezellig druk weekend. “Het was een succesvol en geslaagd Pieperfestival, wat een feest! Een speciaal dank aan alle sponsoren voor hun steun en aan alle hardwerkende vrijwilligers voor hun enthousiasme en tomeloze inzet”, aldus Jolanda Pater, trotse voorzitter van het Pieperfestival. Op naar volgend jaar!